top of page
046A6077.JPG

OM OSS

Björn och Matilda träffades på Humanova i Stockholm när de studerade till Parterapeut och Relationscoach. Efter en tapasmiddag med klasskamraterna föddes idén om att starta ett samarbete och inte långt senare föddes podden Våra Relationer.

Utbildningen på Humanova präglades av Psykosyntesterapi, ACT samt Imago och Empatisk kommunikation och det är utifrån dessa grunder som en gemensam vision skapades och står på när konceptet Våra Relationer utökas till mer än bara podcast.

 

Björn tar emot klienter i terapi, parterapi och coaching. Han har mottagning på Södermalm i centrala Stockholm.

 

Matilda tar emot par och individer för relationscoaching i Norrköping, Linköping och digitalt. Möjlighet till relationsstärkande parfotografering finns också. 

Vi vill bidra till världen genom det vi lärt oss om hur vi skapar starkare och mer hälsosamma relationer som är byggda på närhet, kontakt och kärlek.

GV2A4107.jpg
GV2A4259.jpg

BJÖRN EKLUND

Jag har alltid haft ett stort intresse för människor och relationer. Att arbeta med klienter som vill uppnå förändringar i sina liv, personlig utveckling eller stöd att ta sig igenom en kris, känns meningsfullt för mig. Jag tror på människans inneboende kraft till läkning och konkret förändring med hjälp av bekräftande stöd och självreflektion.

 

Jag har själv gått igenom en lång process som började i 20-års åldern med filosofi, psykologi och självreflektion, därefter adderade jag fokus på meditation, yoga och mindfulness. Något senare också en längre period av egenterapi i samband med min utbildning till terapeut. Jag har också olika erfarenheter av parterapi och nära relationer under många år. Naturupplevelser har också varit läkande för mig sedan barndomen. 

​​

Jag har under många år arbetat som chef och projektledare med förändringsfrågor och utveckling och parallellt har jag utbildad mig på HumaNova till coach, samtalsterapeut, parterapeut och organisationskonsult. Jag har under ca 15 år arbetat parallellt i dessa olika miljöer. I arbetslivet har jag även arbetat som coach, mentor och med att utveckla grupper, medarbetare och chefer. Jag är också utbildad facilitator och har arbetat mycket med att moderera möten och att utveckla mötesformer. Numera arbetar jag inom personalområdet. 
 

Utifrån att jag själv har mediterat och använt mindfulness och yoga under ca 25 år och tillbringat många timmar ute i naturen under hela livet så kan jag inspirera och guida mina klienter kring de läkande effekter som fås från mindfulness och naturupplevelser. Då jag också gått mycket i egenterapi och parterapi så har jag en egen erfarenhet av hur det kan hjälpa utifrån olika situationer och behov. Jag har genom åren fått influenser från ett flertal terapier och metoder.

"Björn hjälpte oss att komma vidare i relationen. Björn är lyhörd och närvarande och varvade samtal med övningar på ett bra sätt. Tack för ett jättebra stöd!"

Par i 50-årsåldern

”Björn är lyhörd, smart och har anpassat coachningen till mina behov! Jag har jobbat med självförtroende och att hitta mitt inre driv igen! Björn är en fantastisk coach och jag är väldigt nöjd. Stort tack igen!"

Man i 20-årsåldern

MATILDA SÖDERSTRÖM

Jag är en kreativ konstnärssjäl med en inneboende drivkraft att skapa harmoni. Det viktigaste för mig i livet är relationer och min nyfikenhet och intresse för människor har tagit mig till jordens alla hörn, till alla möjliga olika sammanhang och uppdrag och till en rad relationer som lärt mig så mycket om mig själv och livet. Det är i dessa möten, såväl romantiska, vänskapliga eller professionella som jag mött mig själv och hittat min inre trygghet som jag står på idag.

Min bakgrund startade i musikens värld, med en uppväxt i Norrköping som kantades av konserter, framträdanden och skapande. Det växte sedan till ett brinnande intresse i fotografi och jag startade mitt eget företag som 19-åring.

Efter ett par år som fotograf i Stockholm gav jag mig ut på en resa till Sydafrika som ledde mig till en kärleksrelation full av resor och möten med nya kulturer. Den ledde mig även till Gävle och högskolan där jag studerade till socionom med internationell specialisering.

 

Parallellt med livet som student i Gävle byggde jag även vidare på mitt fotograferande och kom att finna mig väldigt naturligt i bröllopsvärlden och har i skrivande stund fått äran att möta över 200 brudpar. Jag spenderade samtidigt fem år som skolkurator på gymnasiet och i såväl kuratorsrollen som bröllopsfotograf fick jag lära mig mycket om samtalsteknik och att hålla ett tryggt space för många olika personer i så många olika situationer.

 

Min fascination över relationer och vad som händer i dem har bara växt med åren, särskilt efter mitt egna trassliga uppbrott av min långa relation i 2019. Sökandet efter förståelse och utveckling tog mig till ett terapirum som senare skulle visa sig vara kantat av psykosyntesens metoder. På min egen utvecklingsresa har dessa metoder i kombination med samtal, kroppsliga och energimässiga behandlingar och mötet med trygga (men även otrygga) personer varit avgörande, vilket är varför jag brinner så starkt för att sprida kunskapen vidare.

GV2A5599.MP4.18_36_38_12.Still001.jpg

Matildas värme, empati och närvaro är hennes vassaste verktyg förutom själva fotohantverket.

- brudpar 2018

bottom of page